Nieuws

Nieuwsbrief 2, juni 2022

De zomer staat op het punt te beginnen en de Lobberdense Waard begint groen te kleuren. Via deze nieuwsbrief willen wij, Samenwerking Lobberdense Waard, u graag op de hoogte brengen van de meest recente ontwikkelingen in de Lobberdense Waard. Veel leesplezier gewenst.

Klankbordgroepbijeenkomst

Op 24 februari 2022 heeft de tweede klank­bord­groep­bijeenkomst plaatsgevonden in Café de Dijk te Pannerden. Met circa 12 deelnemers vanuit allerlei verschillende betrokken instanties, zoals de dorpsraad Pannerden, Hengelsportvereniging de Riethoorn, bewoners van de Lobberdense Waard, gebiedsbeheerders, Natuur Educatie vereniging IVN en de Samenwerking Lobberdense Waard werd met passie en beleving het project besproken. Het was een vruchtbare bijeenkomst en in augustus staat de volgende gepland.

Overlast in het gebied

Sinds de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep staat het thema overlast in de Lobberdense Waard centraal. Illegale crossers en afvaldumpen zijn jammer genoeg geen uitzondering in het gebied. Vanuit de klankbordgroep is een initiatief ontstaan om de overlast aan te pakken. Er hebben gesprekken met de gemeente en de wijkagent plaatsgevonden. Ook is de gemeente in gesprek met de Samenwerking Lobberdense Waard over hoe de problemen kunnen worden aangepakt. De controle in het gebied lijkt de afgelopen periode te zijn toegenomen. Helaas is er recent toch weer een afvaldump geconstateerd in het gebied.

Illegale afvaldump in de Lobberdense Waard, mei 2022

Door dit onderwerp blijvend onder de aandacht te brengen en de juiste maatregelen te nemen wordt geprobeerd de overlast terug te dringen.

In deze nieuwsbrief zijn de belangrijkste ontwikkelen met u gedeeld. Wij hopen u daarmee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de contactpersoon namens de Samenwerking, Pieter Mantel. Contactgegevens staan onderaan deze brief.

Een hartelijke groet namens de projectpartners van de Samenwerking Lobberdense Waard.

1/6/22
Pieter Mantel