Nieuws

Overlast van crossers en afvaldumpers

De Lobberdense Waard is een mooi gebied met prachtige stukjes natuur. Maar ook voor minder stille recreanten is het aantrekkelijk. Ieder voorjaar zijn ze weer te vinden bij de oude klasseerinstallatie aan de Lobberdenseweg: illegale crossers. Hele gezinnen met busjes en aanhangers vol crossmotoren uit het hele land hebben dit mooie plekje gevonden, en zijn van verre in dit stiltegebied te horen. De buurt is het flink zat. Ook Samenwerking Lobberdense Waard is het een doorn in het oog dat op het terrein illegaal gecrosst wordt. Daarom zijn er nu borden geplaatst om de crossers te laten weten dat hun hobby hier verboden is, en slagbomen om het terrein af te sluiten.

Blokken om het ‘crossterrein’ ontoegankelijk te maken

Nog meer overlast

Afgezien van de crosspraktijken, die zelfs zover gaan dat er complete straatraces op de openbare weg worden gehouden, zijn er nog meer zaken die de buurtbewoners zorgen baart. Zo worden er regelmatig afvaldumpingen gemeld, wordt er illegaal gevist en zijn drugdeals in het donker snel gemaakt.

Het is van groot belang dat overlast/dumpingen/verdacht gedrag worden gemeld! Hierbij een beroep op iedereen:
Bij verdachte situaties is het zaak om 112 te bellen (denk aan drugsdeals). Overdag kan ook via de gemeente worden gebeld (0316-595111) en worden gevraagd naar de boa die dienst heeft, zodat hij/zij gelijk naar de locatie kan komen.
Belangrijk is ook om meldingen door te geven van verdachte auto's die zich s 'avonds of s 'nachts in onze Waard ophouden, voor afvaldumping of andere zaken, mogelijk komen zij op vaste dagen/tijden. Zodat de politie hen op heterdaad kan betrappen. Noteer of fotografeer kentekens! Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Omdat op het grondgebied van Wezendonk bij het strand een verbodsbord staat en alle partijen op de hoogte zijn gesteld is meer publiciteit aan de genomen maatregelen en de daaraan verbonden consequenties  gegeven middels artikelen in de plaatselijke krantjes. De politie zal dan frequenter gaan controleren. Wij hopen dat daar een ontmoedigende werking vanuit gaat komen.

7/7/22
Godfried Vonk