Nieuws

Shirtsponsering PSC

Pannerden had voor de Tweede Wereldoorlog twee voetbalclubs, namelijk Juliana en Snip; de ene club met veelal voetballers van de Kijfwaard/Lobberdense waard en de ander van de Pannerdense Waard.* Stel je voor… tegenwoordig woont er bijna niemand meer op de Kijfwaard –waar nu de klasseerinstallatie van SLW is verrezen– , laat staan dat je er een voetbalelftal op de been zou kunnen brengen.

Fusie

In juni 1945, vlak na de oorlog, fuseerden beide voetbalverenigingen tot één: De voetbalclub RKPSC (Rooms Katholieke Pannerdense Sportclub).

In 2024 is er weer een fusie waarbij de Pannerdense voetbalclub bij betrokken is: nu gaat de club samen met de omni-binnensportvereniging PaJoDos (Pannerden Jong Door Sport, opgericht in 1967). Op 25 februari jongstleden was het zo ver. Zo wordt de geschiedenis van deze twee verenigingen beëindigd en gloort er een mooie toekomst voor PSC (Pannerdense Sportclub). Een ruim aanbod aan sporten kan nu geboden worden door deze sportclub met als thuishaven sportpark de Pauwengaard.

Naast de verandering van naam en het feit dat er nu nog maar één bestuur is verandert er nog veel meer, waarvan het wijzigen van het logo en de clubkleuren het meest in het oog springt. Het koningsblauw, diepzwart en chique goud zijn vanaf nu de kleuren waaronder hopelijk fantastische sportprestaties geleverd zullen worden, maar wat nog belangrijker is, met veel plezier en spelvreugde, ook als de prestaties af en toe wat tegenzitten.

Presentatie sponsoren jeugdelftallen, bron: facebook PSC

Trots

Samenwerking Lobberdense Waard is trots als shirtsponsor van de jeugdteams een steentje bij te dragen aan de vereniging. En niet alleen omdat we het verenigingsleven een warm hart toedragen. Er is natuurlijk het historische element, de Kijfwaardse voetbalclub van voor de oorlog. én er is het esthetische element.  Want zeg nu zelf, het prachtige shirt van PSC wordt nóg mooier door het logo van Lobberdense Waard op de mouw!

__________________

*bron: wikipedia

13/3/24
Godfried Vonk